Άρθρα

Υγιεινή και εύκολη συνταγή για μπισκότα κανέλας

Υγιεινή και χριστουγεννιάτικη συνταγή για μπισκότα κανέλας!

Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι τέλεια για σνακ ή για συνοδευτικό του καφέ σου! Χωρίς ζάχαρη, με απλά υλικά και γεμάτα άρωμα.

Υλικά (για περίπου 12 μπισκότα):

  • 1,5 φλιτζάνι αλεύρι ολικής αλέσεως ή βρώμης
  • 1/3 φλιτζανιού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο ή λιωμένο λάδι καρύδας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά, για extra άρωμα)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το μέλι (ή το σιρόπι σφενδάμου), το ελαιόλαδο και τη βανίλια.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι. Ρίξε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακάτεψε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  3. Πλάσε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια και πίεσέ τα ελαφρώς για να δώσεις το σχήμα μπισκότου. Αν θέλεις, μπορείς να πασπαλίσεις με λίγη κανέλα από πάνω.
  4. Τοποθέτησε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  5. Μόλις τα βγάλεις από τον φούρνο, άφησέ τα να κρυώσουν για λίγα λεπτά πριν τα απολαύσεις!

Αυτά τα μπισκότα είναι τραγανά, αρωματικά και γεμάτα γεύση. Μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο για 5-7 ημέρες.