Κλινική Διατροφή

Η αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων, όπως η υπέρταση, οι δυσλιπιδιαμίες, ο σακχαρώδης διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, η αναιμία, οι γαστρεντερικές διαταραχές καθώς και άλλα κλινικά νοσήματα, απαιτεί μια εξειδικευμένη και διεπιστημονική προσέγγιση. Η διαιτολογική προσέγγιση αποτελεί ουσιώδες μέρος του συνολικού σχεδίου θεραπείας και αντιμετώπισης των παθήσεων αυτών.

Μέσω της σωστής, ισορροπημένης και, πάνω από όλα, εξατομικευμένης διατροφικής προσέγγισης, στοχεύουμε στη βελτίωση των νοσημάτων όπου αυτό είναι δυνατό, ή στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών. Σε κάθε περίπτωση, η διατροφική αντιμετώπιση πρέπει να βασίζεται σε τεκμηριωμένα πρωτόκολλα διατροφικής αντιμετώπισης και να είναι πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς. Η συνεργασία με διαιτολόγο ή διατροφολόγο είναι απαραίτητη για την επίτευξη βέλτιστων αποτελεσμάτων και την ασφαλή εφαρμογή της διατροφικής αγωγής.

Konstantina Vamvakari